Krämig auberginesallad

Krämig auberginesallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

På grillen får auberginen en härligt rökig smak. Passar fint ihop med krämig yoghurt och orientaliska kryddor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Garnering:

  • 2 msk rostade sesamfrön
  • ½ dl hackad färsk persilja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Stick hål i skalet på auberginen med t ex en gaffel. Grilla auberginen tills skalet mörknar och spricker, ca 8 min. Låt svalna. Dra av skalet. Skär auberginen i tärningar, ca 1x1 cm. Blanda ihop resten av ingredienserna till en sås. Vänd ner auberginen i såsen. Garnera med sesamfrön och persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag