Krämig auberginesallad

Krämig auberginesallad

Betyg

(2 st)

På grillen får auberginen en härligt rökig smak. Passar fint ihop med krämig yoghurt och orientaliska kryddor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Garnering:

  • 2 msk rostade sesamfrön
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Stick hål i skalet på auberginen med t ex en gaffel. Grilla auberginen tills skalet mörknar och spricker, ca 8 min. Låt svalna. Dra av skalet. Skär auberginen i tärningar, ca 1x1 cm. Blanda ihop resten av ingredienserna till en sås. Vänd ner auberginen i såsen. Garnera med sesamfrön och persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem