Krämig auberginesallad

30 min Lunch
Krämig auberginesallad

På grillen får auberginen en härligt rökig smak. Passar fint ihop med krämig yoghurt och orientaliska kryddor.

Ingredienser

Aubergine
1
Tahini
1 msk
Salt
½ tsk
Citronsaft
1 msk
Malen spiskummin
2 krm
Svartpeppar
1 krm
1 dl

Garnering:

Rostade sesamfrön
2 msk
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Stick hål i skalet på auberginen med t ex en gaffel. Grilla auberginen tills skalet mörknar och spricker, ca 8 min. Låt svalna.
  • Dra av skalet. Skär auberginen i tärningar, ca 1x1 cm.
  • Rör ihop resten av ingredienserna till en sås. Vänd ner auberginen i såsen. Strö över sesamfrön och persilja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

65 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/kramig-auberginesallad/