Saffransris med berberis

Saffransris med berberis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Ett enkelt sätt att ångkoka riset som gör att det blir mycket luftigt. Här får riset vacker färg och god smak av saffran, pistaschnötter och torkade berberis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter. Koka upp vatten, salt och smör i en teflonkastrull. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka på svag värme 15-20 min tills vattnet har kokat in. Rör in lite luft i riset och gör några hål med skaftet av en slev eller liknande. Stäng av värmen och låt riset stå kvar på plattan 15-20 min. Blanda saffran och hett vatten och låt det dra en stund. Blanda det med 1 dl av riset. Lägg upp resten av riset på ett stort fat. Bryn bären i smör någon minut så de blir glansiga. Garnera riset med saffransris, bär och pistagenötter.

Tips:

Berberis kan bytas ut mot tranbär.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem