Körsbärskaka med vaniljsås

45 min Efterrätt
Frysbar
Körsbärskaka med vaniljsås

Sommarens godaste kaka med saftiga körsbär som serveras med krämig vaniljsås.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Körsbär (ca. 225 g)
3 dl
Pärlsocker
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret, rör ner ägg, socker mjöl och bakpulver. Klicka smeten i formen. Strö över körsbär och pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Servera kakan med lätt vispad vaniljvisp.
Klart!

Näringsvärden, per bit inkl vaniljsås

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/korsbarskaka-med-vaniljsas/