Brownie med körsbär

Brownie med körsbär

Betyg

(5 st)

Ljuvlig brownie med lite vuxen smak av körsbär som lyfter chokladkakan till nya höjder.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl körsbär alt. sockerlag

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Grovhacka och rör ner körsbären. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

Tips:

Använd frysta eller inlagda körsbär till kakan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem