Små clafoutis med körsbär

Små clafoutis med körsbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Clafoutis,en fransk efterrätt, är en sorts lyxigare ugnspannkaka som kan fyllas med olika typer av frukt eller bär. Här är ett recept med körsbär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Fördela körsbären i smorda ugnssäkra portionsformar. Blanda mjöl, mandelmjöl och socker i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, äggen, smöret och bittermandel. Häll smeten över körsbären och grädda i mitten av i ugnen ca 15 min. Låt svalna något. Vispa crème fraiche tills den blir fast. Sikta florsocker över bakelsen och servera med en klick vispad crème fraiche.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem