Små clafoutis med körsbär

Små clafoutis med körsbär

40 min Efterrätt
Clafoutis,en fransk efterrätt, är en sorts lyxigare ugnspannkaka som kan fyllas med olika typer av frukt eller bär. Här är ett recept med körsbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Fördela körsbären i smorda ugnssäkra portionsformar.
  • Blanda mjöl, mandelmjöl och socker i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  • Vispa i resten av mjölken, äggen, smöret och bittermandel.
  • Häll smeten över körsbären och grädda i mitten av i ugnen ca 15 min. Låt svalna något.
  • Vispa crème fraiche tills den blir fast.
  • Sikta florsocker över bakelsen och servera med en klick vispad crème fraiche.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Körsbär, helst urkärnade
250 g
Vetemjöl
1 dl
Mandelmjöl
½ dl
Strösocker
1½ dl
2½ dl
Ägg
4
25 g
Riven bittermandel
1
Florsocker