Glöggryta med mandel

Glöggryta med mandel

Betyg

(79 st)

En gryta, perfekt för vinterkalaset.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g biff
  • 1 dl lättglögg
  • 2 rödlökar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk mörk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ dl grovhackad färsk persilja
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl mandel
  • 750 g potatis
  • 250 g brysselkål

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen. Skär köttet i bitar. Skala och klyfta löken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i fond, vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min. Skålla och skala mandeln. Fräs mandeln i smör i en stekpanna tills den får färg. Strö den över grytan. Koka brysselkålen. Servera grytan med potatis och brysselkål.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem