Glöggryta med mandel

Glöggryta med mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(81 st)

En gryta, perfekt för vinterkalaset.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g potatis
  • 250 g brysselkål

Gör så här

Gör så här

Börja med att skala och koka potatisen. Skär köttet i bitar. Skala och klyfta löken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i fond, vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min. Skålla och skala mandeln. Fräs mandeln i smör i en stekpanna tills den får färg. Strö den över grytan. Koka brysselkålen. Servera grytan med potatis och brysselkål.

Näringsvärden, per

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag