Brysselkålssallad med apelsin och chili

Brysselkålssallad med apelsin och chili

30 min Huvudrätt Förrätt
Detta är en smakrik brysselkålssallad med syra från apelsin och hetta från chili. Både brysselkål och svartkål steks i smör, vilket ger kålen en rund och fin smak. Salladen toppas sedan med pinjenötter. Underbart gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brysselkalssallad-med-apelsin-och-chili/

Gör så här

  • Skala apelsinen med en vass kniv. Skär den i filéer.
  • Ansa och halvera brysselkålen. Dra bort stammen på svartkålen. Hacka bladen grovt. Skiva chilin.
  • Smält smör i en stekpanna på medelvärme.
  • Stek brysselkålen i ca 5 min, tills de börjar få färg i kanterna.
  • Tillsätt svartkål och chili. Fräs i ytterligare 2-3 min.
  • Blanda ner apelsinerna och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa brysselkålen med rostade pinjenötter.
Klart!

Ingredienser

Apelsin
1
Svartkål
300 g
Brysselkål
400 g
Färsk röd chili
1
75 g
Rostade pinjenötter
50 g