Knödel
40 min
Tillbehör
•
Knödel är en typ av dumpling som är vanligt i centraleuropa. Det finns flera olika varianter av knödel, beroende på i vilket land du befinner dig. Detta recept är på semmelknödel och den tillagas på bröd, ägg, mjöl och kryddor. Denna knödel kokas i buljong - gott att äta som en soppa. Knödel passar även mycket bra till surkål och korv. Detta är ett perfekt sätt att ta tillvara på bröd som börjar bli torrt.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
| 75 g | |
|
Vitt lantbröd, ca 500 g
|
1 |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Ägg
|
2 |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 dl | |
|
Vatten
|
2 liter |
|
Buljong
|
4 tärningar |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
266 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 12,5 % | 8,2 g |
| Fett: | 64,6 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 22,9 % | 15 g |