Surkål
•
Fermentering är en gammal traditionell konserveringsmetod som användes för att bl.a. konservera kål så att den håller sig hela vintern. Att förbereda sin egen surkål handlar inte bara om att följa ett recept, utan också om att observera, smaka och lukta. Testa att göra din egen surkål – det är både roligt och spännande att följa en jäsningsprocess där enzymer sakta omvandlar socker till syra. Surkål kan användas som tillbehör till varma rätter, i sallader, på din korv och var du annars vill ha en syrlig, salt och krispig kick.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Påstricket: För att kålen inte ska komma i kontakt med syre kan du ta en 1-2-liters plastpåse och veckla ut i burken ovanför kålen. Fyll påsen med vatten nästan upp till brukens kant. Knyt ihop och stäng locket på burken.
Energi:
65 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,9 g |
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 11,9 g |
Fett: | 0,4 g |