Dumplings med kyckling

Dumplings med kyckling

45 min Huvudrätt
Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen.
  • Skiva salladslöken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen.
  • Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten.
  • Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
  • Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan.
  • Servera dumplings med dipsås och kokt ris.
Serveringsförslag:
Dumplingdeg
1 tim
Dumplingdeg
(70)
Klart!
Energi:

545 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Fyllning:
Salladslökar
5
Vitlöksklyfta
1
Kycklingfärs
400 g
2 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Salt
1 tsk
Wontondeg
1 förp
Dipsås:
Färsk röd chili
½
Konc äppeljuice
2 msk
Japansk soja
2 msk
Till servering:
Jasminris