Dumplings med kyckling

Dumplings med kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(118 st)

Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

  • 5 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 förpackning wontondeg

Dipsås:

  • ½ färsk röd chili
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 msk japansk soja

Till servering:

  • jasminris

Gör så här:

Gör så här:

Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten. Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan. Servera med dipsås och ris.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem