Dumplingdeg

Dumplingdeg

Betyg

(54 st)

Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min. Dela degen i fyra delar och gör dumplings av en del i taget. Rulla ut varje del till en längd och skär den i 15 bitar. Kavla ut varje bit för sig, lägg på en rågad tesked fyllning, fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till knyten eller gör små paket. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min tills de flyter upp till ytan.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1105 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 207 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem