Tacodumpling
Nytt

Tacodumpling

Huvudrätt
Tacodumplings är en härlig fusion av två älskade rätter: tacos och dumplings. Denna kreativa maträtt tar det bästa från båda världar och skapar något unikt och smakrikt. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets kock 2023.
Desirée  Jaks
Desirée Jaks Årets Kock 2023
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacodumpling/

Gör så här

Fyllning:
  • Strimla kålen. Skölj purjolöken noga och strimla den. Finhacka jalapeño. Grovhacka stjälkar och blad på koriandern. Skala och finriv vitlöken. Lägg i en bunke.
  • Blanda ner färs och resterande ingredienser. Blanda väl. Ställ fyllningen kallt.
Majssalsa:
  • Strimla purjolöken och skölj den noga. Låt rinna av.
  • Finhacka jalapeño. Grovhacka stjälkar och blad på koriandern.
  • Lägg i en skål och tillsätt majs, lime och salt.
Ostmajonnäs:
  • Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner osten och blanda om tills den smält. Häll över i en mixerbunke.
  • Mixa ner en äggula i ostblandningen.
  • Tillsätt oljan försiktigt under ständig mixning. Smaka av med vinäger och salt.
  • Lägg ostmajonnäsen i en spritspåse eller skål.
Fritering:
  • Förbered en skål med kallt vatten.
  • Lägg upp wontonarken på skärbrädan. Pensla kanten med kallt vatten. Lägg ca 1 msk fyllning mitt på varje ark.
  • Vik över ena kanten på degen så det ser ut som en fylld triangel eller nacho, tryck till kanterna. Täck de fyllda knytena med en fuktig handduk så degen inte torkar.
  • Värm upp oljan till 180° i en djup stekpanna eller vidkastrull.
  • Fritera degknyten i omgångar ca3 min, tills de är gyllene.
  • Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
Servering:
  • Plocka bladen från salladshuvudet.
  • Fyll bladen med friterad dumpling .Toppa med ostmajonäs och majssalsa.
  • Servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Vitkål
50 g
Purjolök, vita delen
¼
Färsk grön jalapeño
½
Färsk koriander
½ kruka
Vitlöksklyfta
1
Fläskfärs
250 g
Soja
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Ark wontondeg
ca 16
Frityrolja
1 liter
Majssalsa:
Purjolök, gröna delen
¼
Färsk grön jalapeño
½
Färsk koriander
½ kruka
Tinad frysta majskorn
ca 150 g
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Ostmajonnäs:
½ dl
1 dl
Äggula
1
Rapsolja
1 dl
Vinäger
1 tsk
Salt
Till servering:
Isbergssallad
1 huvud
Färsk koriander
½ kruka
Lime
1