Bär på havrebotten

Bär på havrebotten

Betyg

(141 st)

En riktigt god paj, gjord på havrebotten, och toppad med härligt smakrika och somriga bär - enkelt och jättegott! Pajskalet kan du göra i förväg och spara tid. Du kan också variera vilka färska bär som ska vara i pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl. Häll smeten i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Platta till degen och tryck upp den på kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt den kallna. Vispa vaniljvispen och klicka ner i pajskalet. Strö över bären.

Tips:

Havrebottnen går att grädda i förväg.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem