Smulpaj med hallon och blåbär
30 min
Efterrätt
•

Smulpaj med hemlagad, rårörd vaniljsås är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
3 msk |
100 g |
Fyllning:
Hallon
|
5 dl |
---|---|
Blåbär
|
5 dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Potatismjöl
|
Till servering, rårörd vaniljsås:
2 dl | |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Gör så här
Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.
Näringsvärden, per port
Energi:
495 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 30 g |

