Smulpaj med hallon och blåbär

Smulpaj med hallon och blåbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(362 st)

Smulpaj med hemlagad, rårörd vaniljsås är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • 5 dl hallon
  • 5 dl blåbär
  • ¾ dl strösocker
  • potatismjöl

Till servering, rårörd vaniljsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rårörd vaniljsås: Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.

Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem