Smulpaj med hallon och blåbär

Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg

(360 st)

Smulpaj med hemlagad, rårörd vaniljsås är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • 5 dl hallon
  • 5 dl blåbär
  • ¾ dl strösocker
  • potatismjöl

Till servering, rårörd vaniljsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rårörd vaniljsås: Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.

Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem