Smulpaj med hallon och blåbär

Smulpaj med hallon och blåbär

30 min Efterrätt
Smulpaj med hemlagad, rårörd vaniljsås är underbart gott. Smuldeg går snabbt och lätt att blanda ihop och passar perfekt som topping över dina favoritbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen.
  • Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Vispa grädden till vaniljsåsen. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.
Klart!
Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.

Energi:

495 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
3 msk
100 g
Fyllning:
Hallon
5 dl
Blåbär
5 dl
Strösocker
¾ dl
Potatismjöl
Till servering, rårörd vaniljsås:
2 dl
Äggulor
2
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk