Päronpaj med valnötsfyllning

Päronpaj med valnötsfyllning

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Recept på paj med söta päron i fin smakbalans med citron och nötter - en suverän efterrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Fyllning:

  • 2 fasta päron
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 dl grovhackade valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, grädde, citronskal och valnötter. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar. Häll smeten i formen och lägg i päronen. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 min. Servera med lättvispad grädde gärna blandad med blåbär och smaksatt med lite socker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem