Potatisklyftor i ugn med vitlöksdipp

40 min Buffé Förrätt
Potatisklyftor i ugn med vitlöksdipp

Mumsiga potatisklyftor i ugn med smakrik vitlöksdipp – en favorit för både stora och små vid alla tillfällen!

Ingredienser

Potatis
750 g
3 dl
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Ställ dem på ett ugnssäkert fat med skalet ner. Salta.
  • Stek i mitten av ugnen 20-30 min eller fritera i omgångar tills gyllene.
  • Blanda gräddfil med pressad vitlök, salt och peppar. Servera dippen till potatisklyftorna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

241 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 9,5 % 5,6 g
Fett: 33,8 % 9,2 g
Kolhydrater: 56,7 % 33,6 g
https://www.arla.se/recept/potatisklyftor-i-ugn-med-vitloksdipp/