Klyftpotatis i ugn
40 min
•
Arbetstid: 10 min
Middag
Tillbehör
•
Klyftpotatis i ugn är både lätt att laga och lätt att älska! Det är så gott att doppa varm klyftpotatis i en kall sås som tzatziki. Variera din klyftpotatis med olika kryddor. Detta recept är väldigt klassiskt, men lägg gärna till torkade örter vid tillagning och toppa sedan med smulad vitost och färska örter! Gott att äta både varmt och kallt!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Flingsalt
|
2 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det är gott att krydda klyftpotatisen med ca 2 tsk torkad rosmarin eller torkad timjan!
Näringsvärden, per port
Energi:
221 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 7,2 % | 3,9 g |
| Fett: | 24,8 % | 6,2 g |
| Kolhydrater: | 68 % | 37 g |