Mandelmassa till semlor

10 min
Frysbar
Mandelmassa till semlor

Fyll dina hembakade semlor med den klassiska fyllningen. Mandelsmassa till semlor ska blandas med inkrom från semmelbullen och lite mjölk. Detta för att göra mandelmassan mjukare samt att få plats med så mycket fyllning som möjligt. Fyll semlan med den mjuka mandelmassan, nyvispad grädde och trekantslock. 

Ingredienser

Mandelmassa, riven
300 g
1 dl
5 dl
Florsocker

Gör så här

  • Gör stora semlor enligt grundreceptet. Blanda inkråmet med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
  • Vispa grädden. Spritsa eller klicka på mandelmassan i semlorna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per recept

Energi:

3315 kcal

Näringsvärden per recept
Protein: 44 g
Fett: 272 g
Kolhydrater: 174 g

Serveringsförslag:

Klassiska semlor
2 tim
Klassiska semlor
(131)
https://www.arla.se/recept/klassisk-fyllning-till-semlor/