Mandelmassa till semlor

10 min
Frysbar
Mandelmassa till semlor

Fyll dina hembakade semlor med den klassiska fyllningen. Mandelsmassa till semlor ska blandas med inkrom från semmelbullen och lite mjölk. Detta för att göra mandelmassan mjukare samt att få plats med så mycket fyllning som möjligt. Fyll semlan med den mjuka mandelmassan, nyvispad grädde och trekantslock. 

Ingredienser

Mandelmassa, riven
300 g
1 dl
5 dl
Florsocker

Gör så här

  • Gör stora semlor enligt grundreceptet. Blanda inkråmet med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
  • Vispa grädden. Spritsa eller klicka på mandelmassan i semlorna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per sats

Energi:

3290 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per sats
Fiber: - 10,5 g
Protein: 5,5 % 44,2 g
Fett: 73,1 % 272 g
Kolhydrater: 21,4 % 173,6 g

Serveringsförslag:

Klassiska semlor
2 tim
Klassiska semlor
(131)
https://www.arla.se/recept/klassisk-fyllning-till-semlor/