Kikärtspannkakor

Kikärtspannkakor

40 min
Lyxigt recept på frasiga pannkakor inspirerade av den italienska pannkakan farinata. Kikärtsmjölet i pannkakorna kan bytas ut mot majsmjöl.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kikartspannkakor/

Gör så här

  • Koka upp mjölken i en kastrull, vispa i mjölet. Tillsätt ägg, rosmarin och salt.
  • Rör till en slät smet och låt svälla ca 15 min.
  • Stek tunna pannkakor i smör-&rapsolja.
  • Servera med ost, fikon, rucola och ev skinka.
Klart!
Energi:

505 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 30 g

Ingredienser

4 dl
Kikärtsmjöl, alt majsmjöl
3 dl
Ägg
2
Hackad färsk rosmarin
2 tsk
Salt
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
150 g
Färska färska fikon i klyftor
2
Rucola
30 g
Ev lufttorkad skinka