
Kikärtspannkakor
Lyxigt recept på frasiga pannkakor inspirerade av den italienska pannkakan farinata. Kikärtsmjölet i pannkakorna kan bytas ut mot majsmjöl.
Ingredienser
Antal portioner
-
4 dl Arla® mjölk
- 3 dl kikärtsmjöl, alt majsmjöl
- 2 ägg
- 2 tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk salt
-
½ dl Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
-
150 g Castello® White with truffle
- 2 färska färska fikon i klyftor
- 30 g rucola
- ev lufttorkad skinka
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka upp mjölken i en kastrull, vispa i mjölet. Tillsätt ägg, rosmarin och salt. Rör till en slät smet och låt svälla ca 15 min. Stek tunna pannkakor i smör-&rapsolja. Servera med ost, fikon, rucola och ev skinka.
Näringsvärden, per port exkl skinka
- Energi: 505 kcal
- Protein: 16 g
- Kolhydrater: 41 g
- Fett: 30 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 1 2015