Karelska piroger
45 min
Buffé
Förrätt
Mellanmål
•
Karelska piroger är gjorda på rågmjöl. De fylls med risgrynsgröt eller mosad potatis. När de kommer ut från ugnen doppas de i ett smörbad för att sedan toppas med äggsmör och örter. Fin lite rätt att bjuda på som förrätt.
Ingredienser
|
Vatten
|
2 dl |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Grovt rågmjöl
|
2¾ dl |
Fyllning:
|
Risgrynsgröt
|
4 dl |
|---|
Smörbad:
| 75 g | |
|
Vatten
|
3 dl |
Äggsmör:
|
Hårdkokta ägg
|
2 |
|---|---|
| 100 g | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Topping:
|
Finhackad rödlök
|
2 msk |
|---|---|
|
Färsk dill, hackad
|
|
|
Färsk persilja, hackad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
236 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 7,9 % | 4,6 g |
| Fett: | 52,8 % | 14,1 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 22,8 g |