Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

30 min

En härligt grön soppa som får mycket smak av ädelost. Vill du göra soppan ännu matigare, toppa med rökt lax eller knaperstekt fläsk!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 grova småbröd

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten och fond, låt koka på medelvärme ca 5 min.
  2. Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten och fond, låt koka på medelvärme ca 5 min.
  3. Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resten av smöret, salta och peppra. Toppa soppan med svampen och smula över resten av ädelosten. Servera med bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: