Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp
30 min

Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

En härligt grön soppa som får mycket smak av ädelost. Vill du göra soppan ännu matigare, toppa med rökt lax eller knaperstekt fläsk!
Betyg (18 st)

Mitt betyg:

Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

En härligt grön soppa som får mycket smak av ädelost. Vill du göra soppan ännu matigare, toppa med rökt lax eller knaperstekt fläsk!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 4 grova småbröd

Gör så här:

Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten och fond, låt koka på medelvärme ca 5 min. Riv av grönkålen från stammen och finhacka. Tillsätt grönkålen och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt färskosten och hälften av ädelosten och mixa slät. Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resten av smöret, salta och peppra. Toppa soppan med svampen och smula över resten av ädelosten. Servera med bröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.