Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

20 min

Till den här milda soppan passar det med smakrika tillbehör. Är det svampsäsong kan du gärna byta ut champinjonerna mot kantareller, karljohansvamp eller någon annan favorit.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 2 dl krutonger
  • olja med smak av tryffel

Gör så här:

Gör så här:

Skär champinjonerna i små klyftor. Fräs dem gyllene i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök och tillsätt persilja. Salta och peppra. Värm soppan under omrörning. Lägg i svampenfräset. Toppa med krutonger och lite tryffelolja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem