Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner
20 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Till den här milda soppan passar det med smakrika tillbehör. Är det svampsäsong kan du gärna byta ut champinjonerna mot kantareller, karljohansvamp eller någon annan favorit.
Ingredienser
| 1 liter | |
|
Färska champinjoner
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Krutonger
|
2 dl |
|---|---|
|
Olja med smak av tryffel
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
256 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 7,3 % | 4,6 g |
| Fett: | 57,3 % | 16,6 g |
| Kolhydrater: | 35,4 % | 22,3 g |