Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

20 min
Huvudrätt
Går att frysa
Till den här milda soppan passar det med smakrika tillbehör. Är det svampsäsong kan du gärna byta ut champinjonerna mot kantareller, karljohansvamp eller någon annan favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatis--och-purjolokssoppa-med-vitlokschampinjoner/

Gör så här

  • Skär champinjonerna i små klyftor. Fräs dem gyllene i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök och tillsätt persilja. Salta och peppra.
  • Värm soppan under omrörning. Lägg i svampfräset. Toppa med krutonger och lite tryffelolja.
Klart!
Energi:

370 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 31 g

Ingredienser

1 liter
Färska champinjoner
250 g
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Till servering:
Krutonger
2 dl
Olja med smak av tryffel