Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Betyg

(4 st)

20 min

Till den här milda soppan passar det med smakrika tillbehör. Är det svampsäsong kan du gärna byta ut champinjonerna mot kantareller, karljohansvamp eller någon annan favorit.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 2 dl krutonger
  • olja med smak av tryffel

Gör så här:

Gör så här:

Skär champinjonerna i små klyftor. Fräs dem gyllene i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök och tillsätt persilja. Salta och peppra. Värm soppan under omrörning. Lägg i svampenfräset. Toppa med krutonger och lite tryffelolja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem