Kantarellsoppa med syrad grädde

Kantarellsoppa med syrad grädde

Betyg

(7 st)

Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ¾ svamp i 3 msk smör i en stor kastrull. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka ca 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Häll ner syrad grädden. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät. Fräs resterande svamp i resten av smöret. Toppa soppan med stekt svamp och lite klippt krasse. Servera gärna med ostsmörgås

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem