Kantarellsoppa med syrad grädde

Kantarellsoppa med syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ¾ svamp i 3 msk smör i en stor kastrull. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka ca 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Häll ner syrad grädden. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät. Fräs resterande svamp i resten av smöret. Toppa soppan med stekt svamp och lite klippt krasse. Servera gärna med ostsmörgås

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem