Blomkålssoppa med höstkantareller

Blomkålssoppa med höstkantareller

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(58 st)

En blomkålssoppa med vitlök och fräsch smak av rivet citronskal som ger den krämiga soppan en frisk ton. Servera blomkålssoppan med kantareller och gärna lite vackra örter på toppen som ger en vacker färgklick.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs blomkål och lök i smör i en gryta. Slå på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 5 min. Rör ner gräddmjölk och mixa till en slät soppa. Tillsätt citronskalet och smaka av med salt. Stek kantarellerna riktigt knapriga i smör. Häll soppan i glas eller skålar och toppa med kantareller och ev färska örter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut