Blomkålssoppa med höstkantareller

Blomkålssoppa med höstkantareller

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

En blomkålssoppa med vitlök och fräsch smak av rivet citronskal som ger den krämiga soppan en frisk ton. Servera blomkålssoppan med kantareller och gärna lite vackra örter på toppen som ger en vacker färgklick.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs blomkål och lök i smör i en gryta. Slå på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 5 min. Rör ner gräddmjölk och mixa till en slät soppa. Tillsätt citronskalet och smaka av med salt. Stek kantarellerna riktigt knapriga i smör. Häll soppan i glas eller skålar och toppa med kantareller och ev färska örter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Andra goda förslag