Blomkålssoppa med höstkantareller

Blomkålssoppa med höstkantareller

20 min Förrätt
En blomkålssoppa med vitlök och fräsch smak av rivet citronskal som ger den krämiga soppan en frisk ton. Servera blomkålssoppan med kantareller och gärna lite vackra örter på toppen som ger en vacker färgklick.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalssoppa-med-hostkantareller/

Gör så här

  • Dela blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs blomkål och lök i smör i en gryta.
  • Slå på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, ca 5 min. Rör ner mjölk och mixa till en slät soppa. Tillsätt citronskalet och smaka av med salt.
  • Stek kantarellerna riktigt knapriga i smör. Häll soppan i glas eller skålar och toppa med kantareller och ev färska örter.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Blomkål
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
3 msk
Grönsaksbuljong
5 dl
5 dl
Salt
1 krm
Höstkantareller
150 g
Ev färska örter