Kantarellsoppa
20 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.
Ingredienser
|
Färska kantareller
|
1 liter |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 3 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Vatten
|
7 dl |
|
Kantarellfond
|
1½ msk |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
324 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 3,9 % | 3,1 g |
| Fett: | 80,8 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 10 % | 8 g |