Kanelparfait

4 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Kanelparfait

Vår kanelparfait är sagolikt god att bjuda på till efterrätt. Allra godast blir parfaiten om den får stå i kyl en stund innan servering.

Ingredienser

Äggulor
3
Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk
2½ dl

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker pösigt, tillsätt kanelen. Vispa grädden lätt och rör ner i äggsmeten.
  • Häll smeten i en form och låt stå i frys minst 4 tim.
  • Stjälp upp och låt stå i kyl 30 min innan servering.
  • Servera med äppelkompott och mandelflarn.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

296 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 4,5 % 3,3 g
Fett: 77,2 % 25,8 g
Kolhydrater: 18,3 % 13,3 g
https://www.arla.se/recept/kanelparfait/