Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fläderparfait
Fläderparfait
4 tim 30 min
Efterrätt
•
Kommentarer
Parfait betyder perfekt på franska och den här desserten är perfekt om man vill ha en somrig och svalkande efterrätt som går att bra förbereda. Servera gärna färska jordgubbar till, de smakar fint ihop med fläder.
Andra liknande recept
45 min
Sockerkaka
(6591)
4 tim 30 min
Frozen cheesecake
(697)
50 min
Äppelpaj med havregryn
(19)
Budget
Marängtårta med citron
(125)
Budget
1 tim 30 min
Pavlova
(100)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vispa äggulor och florsocker pösigt.
Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Rör i saften.
Häll smeten i en form, ca 1,5 liter. Frys i 4-5 tim.
Ta ut och låt stå i kyl ca 20 min innan servering.
Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp i portionsskålar.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
410 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
22 g
Fett:
34 g
Ingredienser
Arla Ko® Vispgrädde
6 dl
Äggulor
6
Florsocker
2 dl
Konc fläderblomssaft
¾ dl
Andra liknande recept
45 min
Sockerkaka
(6591)
4 tim 30 min
Frozen cheesecake
(697)
50 min
Äppelpaj med havregryn
(19)
Budget
Marängtårta med citron
(125)
Budget
1 tim 30 min
Pavlova
(100)
Rulltårta med bär
(560)
45 min
Våffelsmet
(94)
Budget
6 tim
Glass utan glassmaskin
(93)
45 min
Knäckig blåbärspaj
(63)
Budget
Solbullar
(36)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum