Fläderparfait

Fläderparfait

4 tim 30 min
Efterrätt
Parfait betyder perfekt på franska och den här desserten är perfekt om man vill ha en somrig och svalkande efterrätt som går att bra förbereda. Servera gärna färska jordgubbar till, de smakar fint ihop med fläder.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fladerparfait/

Gör så här

  • Vispa äggulor och florsocker pösigt.
  • Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Rör i saften.
  • Häll smeten i en form, ca 1,5 liter. Frys i 4-5 tim.
  • Ta ut och låt stå i kyl ca 20 min innan servering.
  • Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp i portionsskålar.
Klart!
Energi:

410 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 34 g

Ingredienser

6 dl
Äggulor
6
Florsocker
2 dl
Konc fläderblomssaft
¾ dl