Fläderparfait

Fläderparfait

Betyg

(7 st)

60+ min

Parfait betyder perfekt på franska och den här desserten är perfekt om man vill ha en somrig och svalkande efterrätt som går att bra förbereda. Servera gärna färska jordgubbar till, de smakar fint ihop med fläder.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Rör i saften. Häll smeten i en form, ca 1,5 liter. Frys i 4-5 tim. Ta ut och låt stå i kyl ca 20 min innan servering. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp i portionsskålar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem