
Chokladparfait
Chokladparfait med mörk choklad och farinsocker ger kraftfull och lagom söt smak. Bjud denna ljuvliga chokladparfait som avslutning på en maffig middag.
Ingredienser
Antal portioner
- 100 g mörk choklad
-
½ dl Arla® mjölk
- 4 äggulor
- 1 dl farinsocker
-
3 dl Arla® vispgrädde
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka upp mjölken i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta. Rör ihop äggula och socker. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta.
Tips:
Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 565 kcal
- Protein: 6 g
- Kolhydrater: 40 g
- Fett: 43 g
Tips:
Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut