Chokladparfait

Chokladparfait

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

Chokladparfait med mörk choklad och farinsocker ger kraftfull och lagom söt smak. Bjud denna ljuvliga chokladparfait som avslutning på en maffig middag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Koka upp mjölken i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta. Rör ihop äggula och socker. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta.

Tips:

Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag