Vaniljparfait

Efterrätt
Vaniljparfait

Klassisk parfait gjord med äkta vanilj. Imponerande gott!

Ingredienser

Vaniljstång
1
Äggulor
8
Florsocker
2 dl
6 dl

Gör så här

  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i en form, ca 1,5 liter. Frys i 4-5 tim.
  • Låt den stå i kylen ca 30 min innan servering. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

370 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 35 g
Video Hemmagjord glass – steg för steg

https://www.arla.se/recept/vaniljparfait/