Blåbärsparfait

Blåbärsparfait

60+ min Efterrätt
Parfait är en frusen dessert med en konsistens som liknar glass. Den är otroligt enkel att göra och går att förbereda innan gästerna kommer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
  • Rör ner kvargen och blåbärssylten i äggsmeten. Vänd försiktigt ner grädden.
  • Klä insidan av en rund form, ca 1 ½ liter, med plastfolie.
  • Häll ner smeten och täck med plastfolie. Låt stå i minst 4 tim.
  • Ställ parfaiten i kylen ca 1 tim innan servering.
  • Servera med färska bär.
Klart!
Energi:

205 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Äggulor
5
Strösocker
1½ dl
2½ dl
500 g
Blåbärssylt
1 dl
Blandade färska bär
200 g