Blåbärsparfait

Blåbärsparfait

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Parfait är en frusen dessert med en konsistens som liknar glass. Den är otroligt enkel att göra och går att förbereda innan gästerna kommer.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 200 g blandade färska bär

Gör så här:

Gör så här:

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Rör ner kvargen och blåbärssylten i äggsmeten. Vänd försiktigt ner grädden. Täck en rund form, ca 1 ½ liter med plastfolie. Häll ner smeten och täck med plastfolie. Frys minst 5 tim. Ställ parfaiten i kylen ca 1 tim innan servering. Servera med färska bär.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem