Blåbärsparfait

4 tim Dessert Efterrätt
Blåbärsparfait

Parfait är en frusen dessert med en konsistens som liknar glass. Den är otroligt enkel att göra och går att förbereda innan gästerna kommer.

Ingredienser

Äggulor
5
Strösocker
1½ dl
2½ dl
500 g
Blåbärssylt
1 dl
Blandade färska bär
200 g

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
  • Rör ner kvargen och blåbärssylten i äggsmeten. Vänd försiktigt ner grädden.
  • Klä insidan av en rund form, ca 1 ½ liter, med plastfolie.
  • Häll ner smeten och täck med plastfolie. Låt stå i minst 4 tim.
  • Ställ parfaiten i kylen ca 1 tim innan servering.
  • Servera med färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/blabarsparfait/