Kanelpannkakor med apelsingrädde

30 min Efterrätt Frukost
Kanelpannkakor med apelsingrädde

Kanelpannkakor med apelsingrädde är en varm och vinterkryddad favorit som passar perfekt till julmorgon eller decemberbrunch. Luftiga pannkakor med smak av kanel och kardemumma serveras med lättvispad grädde smaksatt med apelsin och vanilj, och toppas med rostade mandlar för extra crunch.

Ingredienser

Apelsingrädde:

3 dl
Apelsin
1
Vaniljpulver
1 krm

Pannkakor:

50 g
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
3 dl
ca 3 msk
Hackad sötmandel
50 g

Gör så här

Apelsingrädde:

  • Vispa grädden lätt med 2 tsk finrivet apelsinskal, 1 msk apelsinsaft och vanilj. Ställ kallt.

Pannkakor:

  • Smält smöret. Vispa ägg, socker och salt luftigt med elvisp.
  • Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma i en skål och sikta ner det i smeten. Tillsätt mjölk och smör och rör till en jämn smet.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek små pannkakaor i omgångar, ca 2 min per sida.
  • Servera nystekta kanelpannkakor med apelsingrädde och toppa med mandel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

900 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 6,8 % 15 g
Fett: 60,7 % 61,8 g
Kolhydrater: 32,5 % 72,1 g
https://www.arla.se/recept/kanelpannkakor-med-apelsingradde/