Kanelpannkakor med apelsingrädde
30 min
Efterrätt
Frukost
•
Kanelpannkakor med apelsingrädde är en varm och vinterkryddad favorit som passar perfekt till julmorgon eller decemberbrunch. Luftiga pannkakor med smak av kanel och kardemumma serveras med lättvispad grädde smaksatt med apelsin och vanilj, och toppas med rostade mandlar för extra crunch.
Ingredienser
Apelsingrädde:
| 3 dl | |
|
Apelsin
|
1 |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Pannkakor:
| 50 g | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Vetemjöl
|
3½ dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 tsk |
| 3 dl | |
| ca 3 msk |
|
Hackad sötmandel
|
50 g |
|---|
Gör så här
Apelsingrädde:
Pannkakor:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
900 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 6,8 % | 15 g |
| Fett: | 60,7 % | 61,8 g |
| Kolhydrater: | 32,5 % | 72,1 g |