Ugnspannkaka med potatis

Ugnspannkaka med potatis

Betyg

(81 st)

En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 1 dl rårörda lingon
  • 250 g finstrimlad vitkål

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl cottage cheese. Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten. Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 30–35 min. Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem