Matig ugnspannkaka med potatis

Matig ugnspannkaka med potatis

50 min
Huvudrätt
En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-potatis/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl cottage cheese.
  • Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten.
  • Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 30–35 min.
  • Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 14 g

Ingredienser

5 dl
Siktat dinkelmjöl
2 dl
Salt
1 tsk
Ägg
3
250 g
Potatisar
500 g
25 g
Tillbehör:
Rårörda lingon
1 dl
Finstrimlad vitkål
250 g