Ugnspannkaka med potatis

Ugnspannkaka med potatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 1 dl rårörda lingon
  • 250 g finstrimlad vitkål

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl cottage cheese.
  3. Skala och grovriv potatisen. Rör ner den i smeten.
  4. Lägg smöret i en långpanna 30x40 cm. Låt smälta i ugnen. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 30–35 min.
  5. Servera med resterande cottage cheese, rårörda lingon och råkostsallad.

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag