Kanelhjärtan

Kanelhjärtan

Betyg

(32 st)

Baka fina och goda kanelhjärtan att bjuda en kär vän på. En underbar doft sprider sig i köket när dessa små hjärtan är i ugnen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Garnering:

  • ½ dl strösocker
  • ½ msk malen kanel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman smör, mjöl och florsocker i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-13 min tills de fått gyllenbrun färg. Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem