Plommonkompott med ingefära

Plommonkompott med ingefära

Betyg

(12 st)

Plommonkompott med ljuvliga smaker av ingefära och citron är perfekt som tillbehör till goda ostar på en ostbricka. Passa på när höstskörden är klar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 gula plommon
  • 15 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ¾ dl rårörsocker
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta plommonen, dela i kvartar och ta bort kärnan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, citronskal och -saft, ingefära, salt och plommon. Koka tills plommonen är mjuka. Låt kallna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem