Plommonkompott med ingefära

Plommonkompott med ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Plommonkompott med ljuvliga smaker av ingefära och citron är perfekt som tillbehör till goda ostar på en ostbricka. Passa på när höstskörden är klar.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 gula plommon
  • 15 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ¾ dl rårörsocker
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • 1 krm salt

Gör så här

Gör så här

Tvätta plommonen, dela i kvartar och ta bort kärnan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, citronskal och -saft, ingefära, salt och plommon. Koka tills plommonen är mjuka. Låt kallna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa: