Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott!

Ingredienser

Ägg
4
Salt
½ tsk
Strösocker
1 msk
2 dl
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljpulver
1 krm
1 msk

Till servering:

Florsocker
½ dl

Gör så här

  • Separera äggvitor och äggulor.
  • Vispa äggvitorna med salt och socker till ett fast vitt skum.
  • Vispa ihop äggulorna med mjölk, mjöl och vaniljpulver till en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Häll smeten i pannan och stek på medelvärme tills ovansidan stannat. Vänd och stek på den andra sidan.
  • Ta upp pannkakan på skärbrädan och skär den i mindre bitar. Tillsätt mer smör-&rapsolja i stekpannan och stek alla bitar ytterligare några minuter.
  • Pudra över generöst med florsocker.
  • Servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

299 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,1 % 11,1 g
Fett: 29,9 % 10,1 g
Kolhydrater: 55 % 40,4 g
https://www.arla.se/recept/kaiserschmarrn/