Kaiserschmarrn
•
Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott!
Ingredienser
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
| 2 dl | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
| 1 msk |
Till servering:
|
Florsocker
|
½ dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
299 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 15,1 % | 11,1 g |
| Fett: | 29,9 % | 10,1 g |
| Kolhydrater: | 55 % | 40,4 g |