Julcheesecake i glas

30 min Buffé Dessert
Julcheesecake i glas

Julens snabbaste och enklaste dessert stavas julcheesecake i glas! En perfekt juldessert att bjuda på när du väntar många gäster. Julen är räddad med denna ljuvligt goda och enkla cheesecake med smak av pepparkaka och lingon.

Nytt

Ingredienser

Pepparkakssmul:

Svenskt Smör från Arla®
25 g
Pepparkakor
20

Färskostkräm:

Arla® Färskost Naturell
300 g
Arla Ko® Vispgrädde
1 dl
Florsocker
½ dl
Vaniljpulver
1 krm

Rårörda lingon:

Frysta lingon
2 dl
Strösocker
1 msk

Gör så här

Pepparkakssmul:

  • Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
  • Krossa eller mixa pepparkakorna till ett fint smul. Vänd ner pepparkakorna i smöret och rör om. Ställ åt sidan.

Färskostkräm:

  • Vispa färskost och grädde tills det är fast med en elvisp. Vänd försiktigt i siktat florsocker och vaniljpulver.

Rårörda lingon:

  • Rör ihop lingon med socker. Rör tills sockret löst sig.

Vid servering:

  • Varva pepparkakssmul med färskostkräm och rårörda lingon i glas. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

363 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 4,4 % 3,9 g
Fett: 64 % 26,3 g
Kolhydrater: 31,6 % 28,2 g
https://www.arla.se/recept/julcheesecake-i-glas/