Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

50 min Efterrätt
Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake - tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-polly/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa med råsocker.
  • Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret.
  • Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt.
  • Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten.
  • Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset.
  • Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 23 g
Video
Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Louise Johansson, Sveriges första mästerkock, bakar kladdkaka med Arla Kökets färskost i smeten.

Ingredienser

150 g
Mörk choklad 70%
150 g
Rostade salta cashewnötter
100 g
Ägg
3
150 g
Rårörsocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Polly, t ex Polly
100 g