Löjromscheesecake

Löjromscheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(150 st)

En festlig och lyxig cheesecake med löjrom som gör succé på buffébordet. Vår löjromscheesecake har en bakad botten med brynt smör som förhöjer alla smaker.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten

Fyllning

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret. Mixa kavring och tillsätt det brynta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, låt svalna. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop crème fraiche och färskost. Smält gelatinbladen i en kastrull med lite av färskostblandningen, och vänd ner det i smeten. Tillsätt den hackade löken, spar lite till garnering. Smaka av med salt. Häll smeten i formen. Låt stå i kyl minst 2 tim. Häll av löjrommen i ett kaffefilter för att rinna av ca 2 tim. Garnera tårtan med löjrom och rödlök.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: