Cheesecake med tre sorters lök

Cheesecake med tre sorters lök

Betyg

(31 st)

Denna salta cheesecake ses gärna som tillbehör till sill och potatis. Cheesecaken passar även till förrätt, vickning eller buffé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Topping:

  • 1 kruka färsk gräslök
  • 2 schalottenlökar

Tillbehör:

  • inlagda sillar
  • färskpotatisar

Gör så här:

Gör så här:

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör ihop, kvarg, crème fraîche, vitlök, socker, salt och peppar till en slät kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd ner gelatinblandningen i resten av krämen. Fördela krämen i formen och ställ i kylen minst 3 tim. Strö gräslök och schalottenlök över cheesecaken vid servering.

Tips:

Inlagd sill och färskpotatis är gott att servera till.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem