Fryst lingoncheesecake

Fryst lingoncheesecake

30 min Buffé Efterrätt
En glassig cheesecake med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela äggen.
  • Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, rårörda lingon och kvarg.
  • Vispa grädden och blanda med lingonsmeten.
  • Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten. Häll smeten i en vid, rund form.
  • Krossa kexen och smula dem över smeten.
  • Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lingon.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Ägg
3
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Rårörda lingon
1½ dl
250 g
3 dl
Digestivekex
6
Rårörda lingon
½ dl