Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.
Betyg (127 st)

Mitt betyg:

Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

  • 2 fasta päron
  • 100 g hasselnötter
  • ½ dl crema balsamico

Gör så här:

Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan. Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 tim. Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl ca 1 tim. Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 490 kcal
  • Fett: 46 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Protein: 7 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.