Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Blue cheesecake med pepparkaksbotten

6 tim
Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frusen-blue-cheese-cake-med-paron/

Gör så här

  • Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna.
  • Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan.
  • Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita.
  • Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 tim.
  • Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor.
  • Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna.
  • Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl ca 1 tim.
  • Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Digestivekex
10
Pepparkakor
10
75 g
Fyllning:
3 dl
Äggulor
3
150 g
Florsocker
½ dl
Äggvita
1
150 g
Fasta päron
2
Hasselnötter
100 g
Crema di balsamico
½ dl