Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Betyg

(127 st)

Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

  • 2 fasta päron
  • 100 g hasselnötter
  • ½ dl crema balsamico

Gör så här:

Gör så här:

Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan. Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 tim. Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl ca 1 tim. Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem