Saffran- och apelsincheesecake

Saffran- och apelsincheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Botten:

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Botten:

Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa kex och pepparkakor, tillsätt socker och rör ihop. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.

Fyllning:

Vispa färskost, socker, vaniljsocker, saffran, mjöl och gräddfil fluffigt. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i apelsinsaft och skal. Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna. Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag