Lätt tårta med jordgubbar

Lätt tårta med jordgubbar

Betyg

(107 st)

En lätt tårta med mindre mjöl i smeten och proteinrik kvarg i fyllningen. Jordgubbar och lime gör tårtan extra fräsch och god.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • vaniljsocker

Fyllning:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Hacka eller mosa jordgubbarna och blanda med kvarg och limeskal. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan. Vispa grädden till ett fast skum och bred över tårtan. Garnera med frukt och bär.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem