Lätt tårta med jordgubbar

Lätt tårta med jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(135 st)

En lätt tårta med mindre mjöl i smeten och proteinrik kvarg i fyllningen. Jordgubbar och lime gör tårtan extra fräsch och god.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • vaniljsocker

Fyllning:

Garnering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Hacka eller mosa jordgubbarna och blanda med kvarg och limeskal. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan. Vispa grädden till ett fast skum och bred över tårtan. Garnera med frukt och bär.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag