Jordgubbsgratäng med punsch

Jordgubbsgratäng med punsch

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Jordgubbar smaksätts med vanilj, får ett havretäcke med vit choklad, gräddas och serveras med en syrlig kräm smaksatt med punsch. Godare än såhär blir det inte! Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ vaniljstänger
  • 1 msk rårörsocker

Smuldeg:

Punschkräm:

  • jordgubbar
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Dela jordgubbarna i kvartar, spar 4 jordgubbar till garnering. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda jordgubbar, fröna från vaniljstången och råsockret. Fördela i en rund pajform, ca 20 cm i diameter.

Sätt ugnen på 250°. Blanda alla ingredienser till smuldegen. Fördela över jordgubbarna. Baka i mitten av ugnen ca 10 min.

Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa crème fraiche, florsocker, fröna från vaniljstången och punsch tills det är fluffigt. Servera jordgubbsgratängen med en klick punchkräm. Skiva resten av jordgubbarna över gratängen. Pudra ev över florsocker och garnera ev med citronmelissblad.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2370 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 229 g
  • Fett: 148 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem