Jordgubbsgratäng med punsch
45 min
Efterrätt
•
Jordgubbar som smaksätts med vanilj, får ett havretäcke med vit choklad, gräddas och serveras med en syrlig kräm smaksatt med punsch. Godare än såhär blir det inte! Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Klas Lindberg
Årets kock 2012
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Jordgubbar:
Smuldeg:
Punschkräm:
Energi:
2370 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 21 g |
Kolhydrater: | 229 g |
Fett: | 148 g |
Ingredienser
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Vaniljstång
|
½ |
Rårörsocker
|
1 msk |
Smuldeg:
Havregryn
|
1 dl |
---|---|
Riven vit choklad
|
100 g |
3 msk | |
Strösocker
|
3 msk |
Vetemjöl
|
3 msk |
Punschkräm:
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
2 dl | |
Florsocker
|
3 msk |
Punsch
|
1 msk |
Jordgubbar
|
|
---|---|
Citronmeliss
|
|
Florsocker
|