Jordärtskockssoppa med curry och skaldjur
1 tim
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Äpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp. Mixa soppan till ett härligt skum. Toppa med lyxiga skaldjur. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Jordärtskockor
|
600 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Äpple
|
1 |
Curry
|
2 msk |
2 msk | |
Hönsbuljong
|
6 dl |
2 dl |
Skaldjur
Havskräftor
|
2 |
---|---|
Räkor med skal
|
8 |
Pilgrimsmusslor
|
2 |
Äpple
|
1 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Olivolja
|
2 msk |
Färsk dill till garnering
|
Salt och peppar
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 34 g |

