Lyckas med

Pocherat ägg

Pocherat ägg är ett snyggt och gott sätt att servera ägg till frukost, brunch eller som topping på en härlig sallad.

Så pocherar du ägg

  • Knäck ägget i en kopp.
  • Koka upp 1,5 liter vatten med 1 msk ättikssprit 12% och 2 tsk salt.
  • När vattnet kokar, sänk värmen så att det bara sjuder, inte stormkokar.
  • Rör runt med en sked eller visp så att du skapar en virvel i vattnet.
  • Släpp ner ägget och vänta 3-5 minuter beroende på hur lös du vill ha äggulan.
  • Ta upp ägget med en hålslev och lägg i en skål med kallt vatten.
Så pocherar du ägg
Går inte ägget ihop?

Här är de tre vanligaste orsakerna till att ägget inte går ihop:

  • Ägget du använde är för gammalt.
  • Virveln snurrade för snabbt.
  • Vattnet kokade för kraftigt.

Recept med pocherat ägg