Spritsade kakor med ingefära

Spritsade kakor med ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Spritsade kakor, vackra kransar, med mycket smak av ingefära, både syltad och malen. Både mandelmjöl och vetemjöl samt rivet skal av citron ger extra karaktär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 1 bit syltad ingefära samt 2 msk spad från burken
  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ½ tsk malen ingefära
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 dl vetemjöl

Till garnering:

  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Finhacka ingefäran. Vispa smör och socker ljut och luftigt. Tillsätt övriga ingredienserna. Vispa snabbt ihop till en tjock smet. Lägg den i en spritspåse, gärna med stjärntyll, och spritsa ut kransar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min. Låt kallna på galler. Stör över florsocker.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem