Spritsade kakor med ingefära

Spritsade kakor med ingefära

Betyg

(14 st)

Spritsade kakor, vackra kransar, med mycket smak av ingefära, både syltad och malen. Både mandelmjöl och vetemjöl samt rivet skal av citron ger extra karaktär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 1 bit syltad ingefära samt 2 msk spad från burken
  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ½ tsk malen ingefära
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 dl vetemjöl

Till garnering:

  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Finhacka ingefäran. Vispa smör och socker ljut och luftigt. Tillsätt övriga ingredienserna. Vispa snabbt ihop till en tjock smet. Lägg den i en spritspåse, gärna med stjärntyll, och spritsa ut kransar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min. Låt kallna på galler. Stör över florsocker.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem