Årets rätt 2022 – Vildsvinsrulle

Årets rätt 2022 – Vildsvinsrulle

1 tim 20 min
Huvudrätt
Årets rätt 2022 – signerad Gustav Leonhardt, Årets kock 2021, är en grillad vildsvinsfärs med hummus, kryddpepparinkokt gurka, hackad bladpersilja, aioli, syrad rödkål och smörbakad gul lök. Dessa fantastiska råvaror lindas in i tunnbröd som gärna grillas på innan den avnjutes.
Gustav Leonhardt
Gustav Leonhardt Årets kock 2021
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vildsvinsrulle/

Gör så här

Bakad lök:
  • Värm ugnen till 200°.
  • Lägg löken med skal i en ugnsform. Baka mitt i ugnen ca 30 min.
  • Skala och skiva löken när den svalnat.
Rödkålssallad:
  • Strimla kålen. Koka upp vatten, vinäger, lagerblad och salt. Häll lagen över kålen och blanda väl.
  • Låt stå och dra till servering, då du silar bort lagen.
Hummus:
  • Häll av och skölj kikärtorna. Lägg i en mixerbunke och tillsätt övriga ingredienser. Mixa slätt.
Aioli:
  • Knäck ägget i en mixerbunke. Tillsätt senap, vitlök, vinäger och salt. Mixa ihop.
  • Tillsätt oljan under fortsatt mixning.
Viltfärskebab:
  • Finhacka löken och lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Forma till 8 järpar.
  • Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna. Stek järparna tills de är genomstekta, 8-10 min.
Till servering:
  • Grovhacka persiljan och halvera gurkan.
  • Fyll brödet med hummus, rödkål, aioli, persilja, lök och gurka. Lägg i köttet och rulla ihop.
  • Slå in i ett bakplåtspapper och grilla ev i smörgåsgrill.
Klart!

Årets kock 2022 Gustav Leonhardt, gör sin hummus på vreta gulärt. Den behöver blötläggas över natten för att sedan kokas ca 15 min.

Energi:

1126 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 45 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 75 g

Ingredienser

Bakad lök:
Gula lökar
2
Rödkålssallad:
Rödkål
250 g
Vatten
½ dl
Äppelcidervinäger
2 msk
Lagerblad
2
Salt
2 krm
Hummus:
Kokta kikärter
ca 200 g
Rapsolja
½ dl
Kallpressad rapsolja
2 msk
Tahini
2 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Aioli:
Ägg
1
Dijonsenap
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
Äppelcidervinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Rapsolja
2½ dl
Viltfärskebab:
Gul lök
1
Viltfärs, gärna vildsvin
500 g
1 dl
Ägg
1
Kebabkrydda
1 msk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Till servering:
Bladpersilja, grovhackad
1 knippe
Saltgurkor
2
Orientaliska tunnbröd
4