Årets rätt 2022 – Vildsvinsrulle
1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Årets rätt 2022 – signerad Gustav Leonhardt, Årets kock 2021, är en grillad vildsvinsfärs med hummus, kryddpepparinkokt gurka, hackad bladpersilja, aioli, syrad rödkål och smörbakad gul lök. Dessa fantastiska råvaror lindas in i tunnbröd som gärna grillas på innan den avnjutes.

Gustav Leonhardt
Årets kock 2021
Ingredienser
Bakad lök:
Gula lökar
|
2 |
---|
Rödkålssallad:
Rödkål
|
250 g |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Äppelcidervinäger
|
2 msk |
Lagerblad
|
2 |
Salt
|
2 krm |
Hummus:
Kokta kikärter
|
ca 200 g |
---|---|
Rapsolja
|
½ dl |
Kallpressad rapsolja
|
2 msk |
Tahini
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Aioli:
Ägg
|
1 |
---|---|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Äppelcidervinäger
|
2 tsk |
Salt
|
2 krm |
Rapsolja
|
2½ dl |
Viltfärskebab:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Viltfärs, gärna vildsvin
|
500 g |
1 dl | |
Ägg
|
1 |
Kebabkrydda
|
1 msk |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
Bladpersilja, grovhackad
|
1 knippe |
---|---|
Saltgurkor
|
2 |
Libabröd
|
4 |
Gör så här
Bakad lök:
Rödkålssallad:
Hummus:
Aioli:
Viltfärskebab:
Till servering:
Lägg till recept till tillagad
Årets kock 2022 Gustav Leonhardt, gör sin hummus på vreta gulärt. Den behöver blötläggas över natten för att sedan kokas ca 15 min.
Näringsvärden, per port (halva mängden aioli)
Energi:
1126 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 75 g |

