Årets rätt 2022 – Vildsvinsrulle
1 tim 20 min
Huvudrätt
•
Årets rätt 2022 – signerad Gustav Leonhardt, Årets kock 2021, är en grillad vildsvinsfärs med hummus, kryddpepparinkokt gurka, hackad bladpersilja, aioli, syrad rödkål och smörbakad gul lök. Dessa fantastiska råvaror lindas in i tunnbröd som gärna grillas på innan den avnjutes.
Gustav Leonhardt
Årets kock 2021
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Bakad lök:
Rödkålssallad:
Hummus:
Aioli:
Viltfärskebab:
Till servering:
Årets kock 2022 Gustav Leonhardt, gör sin hummus på vreta gulärt. Den behöver blötläggas över natten för att sedan kokas ca 15 min.
Energi:
1126 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 75 g |
Ingredienser
Bakad lök:
Gula lökar
|
2 |
---|
Rödkålssallad:
Rödkål
|
250 g |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Äppelcidervinäger
|
2 msk |
Lagerblad
|
2 |
Salt
|
2 krm |
Hummus:
Kokta kikärter
|
ca 200 g |
---|---|
Rapsolja
|
½ dl |
Kallpressad rapsolja
|
2 msk |
Tahini
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Aioli:
Ägg
|
1 |
---|---|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Äppelcidervinäger
|
2 tsk |
Salt
|
2 krm |
Rapsolja
|
2½ dl |
Viltfärskebab:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Viltfärs, gärna vildsvin
|
500 g |
1 dl | |
Ägg
|
1 |
Kebabkrydda
|
1 msk |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
Bladpersilja, grovhackad
|
1 knippe |
---|---|
Saltgurkor
|
2 |
Orientaliska tunnbröd
|
4 |