Rödbetshummus

Rödbetshummus

45 min Buffé Mellanmål Frukost
Hummus går att variera på många olika sätt. Basen ska alltid vara kokta kikärtor och rikligt med ljus tahini. Här har vi lagt till kokta rödbetor som ger en vacker färg och god smak. Hummus är underbart gott att servera som liten förrätt med picklade grönsaker och pitabröd. Det är även gott att servera hummus till kyckling och kött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetshummus/

Gör så här

  • Koka rödbetorna riktigt mjuka. Skala dem och skär i bitar.
  • Mixa tahini med skalad och skivad vitlök och citron ca 1 min.
  • Tillsätt vatten och mixa ytterligare 1 min.
  • Tillsätt rödbetor, sköljda kikärtor och spiskummin. Mixa allt helt slätt. Smaka av med salt.
  • Lägg upp rödbetshummusen på ett fat och garnera med yoghurt, sesamfrön, valnötter och timjan.
  • Ringla över lite olivolja och njut av len rödbetshommus med pitabröd.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Rödbetor
ca 300 g
Ljus tahini
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Citron, pressad saft
1
Vatten
1 dl
, ca 400 g kokta kikärter
1 förp
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Garnering:
1 dl
Sesamfrön
1 msk
Valnötter
1 dl
Färsk timjan
Kallpressad olivolja
2 msk
Till servering:
Pitabröd