Rödbetshummus
45 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Frukost
•
&format=webp)
Hummus går att variera på många olika sätt. Basen ska alltid vara kokta kikärtor och rikligt med ljus tahini. Här har vi lagt till kokta rödbetor som ger en vacker färg och god smak. Hummus är underbart gott att servera som liten förrätt med picklade grönsaker och pitabröd. Det är även gott att servera hummus till kyckling och kött.

Ingredienser
Rödbetor
|
ca 300 g |
---|---|
Ljus tahini
|
1 dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, pressad saft
|
1 |
Vatten
|
1 dl |
, ca 400 g kokta kikärter
|
1 förp |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Garnering:
1 dl | |
Sesamfrön
|
1 msk |
Valnötter
|
1 dl |
Färsk timjan
|
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
Till servering:
Pitabröd
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per recept
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 35 g |

